martes, 31 de mayo de 2016

REUNIÓ CENTRES ECOAMBIENTALS DEL MUNICIPI


Ahir horabaixa, els centres ecoambientals del municipi ens hem reunit a iniciativa pròpia per posar en comú les nostres accions i determinar les nostres necessitats per impulsar l'educació cap al desenvolupament sostenible. Escoles de Santanyí, Calonge, Cala d'Or, S'Alqueria i l'IES Santanyí. (amb infusions solars incloses)


EDUCACIÓ RENOVADA


Els professors que formam la comissió del projecte Espai Terra creim en una educació renovada i apostam pels projectes, que tard o d'hora, ens agradaria més d'hora, acabaran per implantar-se arreu! 

"Nótese que no sólo son distintos los contextos y momentos, sino también los actores, como lo son las capacidades y limitaciones de cada profesor, equipo, claustro o comunidad."

MIRANT AL NOSTE VOLTANT...

A l'assignatura de Desenvolupament Sostenible a 1r d'ESO xerram del pensament global i accions locals. No podem anar cap a la sosteniblitat sense mirar el que passa al nostre voltant. Per això xerram a classe dels refugiats, les seves condicions de vida i què els ha duit a deixar el seu país, de quan els espanyols varen ser refugiats i de l'ajuda que varen rebre. Per això preparam planter de cintes, alfabegueres i cacauets per recollir donatius el dia de portes obertes, 17 de juny horabaixa! Us hi esperam!!!




PLATS AMB PLANTES DE L'HORT


Els alumnes de FPB Cuina amb na Fe, la seva chef, preparen uns plats deliciosos amb les plantes de l'hort de la terrassa! Fan pasta amb blat sarraí i salsa pesto amb alfabeguera i ho acompanyen amb les precioses caputxines comestibles! Els dijous menú 5 estrelles!





BIODIVERSITAT


Fa unes setmanes, abans d'anar a col·locar el planter de varietat local de tomàtiga de ramellet xerràrem a classe de biodiversitat: què passa amb el kumato si les tomàtigues decideixen que totes han de ser vermelles? I què passa amb el cor de bou si han decidit tenir la pell sense arrues? Què passa amb les cherry si totes han de tenir més de 3cm de diàmetre? i amb les de pera si han de ser totes redones? 

Bulling, profe, quan xerram de biodiversitat xerram de no fer bulling!



MOBILITAT SOSTENIBLE

Els petits del poble aprenen sobre mobilitat sostenible! 
Per un camí segur cap a l'escola! 
Enhorabona a la classe de 1rB!!!


domingo, 22 de mayo de 2016

Viquipèdia, crear i compartir el coneixement


En la celebració del darrer Sant Jordi, al nostre IES, es varen intercanviar més de 100 llibres i es varen obtenir 27€ de donatiu que l'institut ha decidit augmentar fins a 50 i donar-los a la Viquipèdia perquè així entenem que s'ha de crear i compartir el coneixement. Al mateix temps volem col·laborar en la presència de la nostra llengua a la xarxa:
"La Viquipèdia (Wikipedia en anglès) és una enciclopèdia lliure, mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. Els més de 38 milions d'articles (dels quals 5 milions en anglès i 508.387 en català) han estat escrits col·laborativament per usuaris d'arreu del món, i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web. Va ser creada el gener del 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger, i actualment és l'obra de referència més gran i popular a Internet."

martes, 17 de mayo de 2016

Motxilla solidària per ajudar els refugiats

Demà dimecres al mercat de Santanyí podreu apadrinar una motxilla solidària per ajudar els refugiats. Demostrem que el nostre, és un poble solidari! 
Plataforma Sóller amb els refugiats.


Compost...

Nosaltres ja la tenim a l'aula de FPB cuina... els alumnes han fet un taller de compost i vermicompost! gràcies a la seva professora i a en Julio Cantos Gazquez . 

Preparam els nostres alumnes per un futur present sostenible!


Innovant amb material tradicional...

"La posidònia com a material de construcció natural a Formentera"

arabalears


Notícia, notícia!!! Ha arribat el rossinyol!!



MEDI AMBIENT

Última hora: ha arribat el rossinyol

L’ocell mascle arriba de l’Àfrica abans que la femella
(fes clic a la imatge)

Cuidant la nostra terra!!

L'alegria i el plaer de cuidar la nostra terra- Tutoria 3r ESO C

Gràcies alumnes.. gràcies, Julio Cantos!!

"Cava la tierra y hallarás un tesoro, sólo que debes cavar con la fe de un labriego." Khalil Gibran





Art acústic!


sábado, 7 de mayo de 2016

Un dels objectius, obrir l'institut al nostre entorn. I en aquest cas, entorn privilegiat: Can Timoner. 


En especial, aquesta exposició, d'en Tomeu Vidal, ens apropa a la història del nostre poble. 

Novament mil gràcies a na Catalina Obrador per obrir-nos les portes en l'intempestiu horari escolar i fer-nos viatjar al passat més recent que ens fa entendre d'on venim, a on anam i a on voldríem anar.






Repassant la història... Parc Natural de Mondragó

Aquesta setmana hem repassat la història de la nostra millor escola... el Parc Natural de Mondragó... saber d'on venim per saber a on anam!

Gràcies a l'arxiu del GOB Santanyí per tota la documentació.



"el olivo"

Quan a classe xerram de sostenibilitat, comentam que els nostres padrins tenien aigua potable... "El olivo" pel·lícula recomanada...

Icíar Bollaín: “Los jóvenes están cabreados 

con la herencia que les hemos dejado”

martes, 3 de mayo de 2016

FIRA MEDI AMBIENT, "ECOALIMENTACIÓ"


Dies 5 i 6 de maig a l'IES Manacor, es celebra la Fira de Medi Ambient, amb el títol "Ecoalimentació".









Dia 5 de 18:00 a 20:00h, jornada de portes obertes!!!



"L'hort del segon origen" de Jordi Puig

Ja tenim un nou llibre de text per als nostres alumnes: ahir en Jordi Puig va venir a presentar-nos el seu llibre "L'hort del segon origen" el llibre que a ell li hagués agradat tenir quan va començar a produir el seu propi menjar. Les varietats locals són les protagonistes i l'IES com a soci de Varietats Locals va ser a la llibreria Quars.



Dedicat als nostres alumnes per a quan el consultin...

"Per escriure aquest llibre no he fet servir Google, no m'he connectat a Internet i no he parlat per l'Iphone... Malgrat tot, crec que hi trobareu coses interessants i divertides!"





Trobarem maneres d'explicar la importància d'introduir les bicicletes en el dia a dia dels alumnes

El gallego que creó el orfanato de las 1.730 bicicletas 'condenadas'