martes, 21 de abril de 2015

PROJECTE INTERGENERACIONAL

Un nou projecte: posar en relació els nostres alumnes i les persones grans que viuen en la Residència Tercera Edat de Santanyí, a fi de fomentant la relació intergeneracional mitjançant la realització d’activitats conjuntes i el que això comporta com superar els prejudicis generacionals, afavorir la solidaritat i la cohesió social, apropar l'aprenentatge escolar a la realitat de la vida a través d'experiències de vida que aporten els adults grans...

S'ha programat una primera activitat amb els alumnes de 2n d'ESO que consistirà en la realització d'entrevistes a l’assignatura de Llengua Castellana a alguns dels residents.

A més de ser una primera presa de contacte, es pretén conèixer aspectes rellevants de les seves vides i també dels seus interessos per poder canalitzar, segons aquests, activitats conjuntes posteriors.
 
 
Els dies 13 i 14 d’abril, Conxa, terapeuta ocupacional de la Residència, va realitzar un primer contacte amb els alumnes.
Durant la sessió els va informar de la seva tasca a la Residencia.
 
 2n ESO A

                _________________________________
    2n ESO B


Els alumnes es van presentar.
______________________________________________________


Va fer preguntes als alumnes per tal de descobrir les seves idees i coneixements sobre què és una residència de gent gran, qui hi és i les causes, i també es van treballar els conceptes “gent gran” i “residència de gent gran” mitjançant un brainstorm.
 


 

 

 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 




Finalment els alumnes van escriure quines són les seves expectatives amb aquesta experiencia.
 


                         


                   _______________________________________________________
 

 



Ara els alumnes elaboraran les enquestes i es concretaran els dies de la visita per realitzar-les.

No hay comentarios:

Publicar un comentario